VERRUKKELIJK WITLOOF. WITLOOFBOX VIERT VIJFDE VERJAARDAG

dinsdag, 18 november, 2014

Uitnodiging persmoment op vrijdag 21 november 2014 om 13.30 uur op het witloofbedrijf Vanderstraeten in Merchtem

De provincie Vlaams-Brabant verdeelt deze week, voor het vijfde jaar op rij, de succesvolle witloofbox aan scholen. Om de bekendheid van dit streekproduct nog meer glans te geven, maakte de provincie een nieuwe brochure, ‘Witloof Verrukkelijk’ waarin diverse aspecten van deze typische Vlaams-Brabantse groente aan bod komen.

‘Witloof mag dan alom gekend zijn, toch durven kinderen al eens hun neus op te halen voor dit bitterzoetje’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. ‘Daarom ontwikkelden we een witloofbox waarmee kinderen op een speelse manier in contact komen met witloof en ze de groente zelf kunnen telen’.

De witloofbox wordt deze week voor het 5de jaar op rij verdeeld onder de scholen. In totaal zullen er 965 witloofboxen verdeeld worden in de 9 afhaalpunten. De komen weken zullen 20.537 kinderen witloof telen, oogsten, bereiden en proeven.

De provincie Vlaams-Brabant maakte ook een nieuwe brochure over witloof. In ‘Witloof Verrukkelijk’ komen de verschillende facetten, zoals teelt, historiek en beleving, aan bod. Voor de recepten werd samengewerkt met witlooftelers, KVLV, VLAM en Straffe Streek.

Op 21 november stelt gedeputeerde Monique Swinnen de nieuwe witloofbrochure voor op het bedrijf Vanderstraeten. 

Leerlingen van de derde kleuterklas van De Huffeltjes uit Steenhuffel brengen op dat moment een bezoek aan dit witloofbedrijf.

 

Adres: Witloofbedrijf van familie Vanderstraeten, Koeweidestraat 25 in Merchtem

 

P.S.: In bijlage het overzicht van de afhaalpunten waar morgen tussen 14 en 16 uur de scholen hun witloofboxen komen ophalen.

 

 

 

Documenten