Veilig met de fiets naar school – Jong CD&V Roosdaal

dinsdag, 16 september, 2014
Veilig met de fiets naar school – Jong CD&V Roosdaal

De actie ‘Veilig met de fiets’ naar school van Jong CD&V Roosdaal van zondag 14 september en het PPK werd goed gesmaakt door zowel jong als oud. De aanwezige kinderen en ouders kregen een uitgebreide uitleg over de betekenis van de belangrijke verkeersborden en verkeersreglementen voor fietsers. Na deze uitleg werd er met de fiets op een voor de gelegenheid aangelegd parkoer in de praktijk geoefend. 

Voor de jongeren was het een goede herhaling en uitbreiding van wat ze op school geleerd hadden. Voor de ouders was het niet alleen  een opfrissing van de gekende verkeersreglementering, maar ook het moment bij uitstek om bij te leren over de nieuwe reglementering.

Er werd de nadruk gelegd op veel oefenen met de ouders en defensief fietsen. Defensief fietsen is eerst en vooral een fluo hesje dragen en een helm. Defensief fietsen is ook op gevaarlijke plaatsen te voet oversteken op een zebrapad en waar nodig met de fiets aan de hand op het trottoir een stuk van het traject te voet afleggen.

Achteraf was iedereen enthousiast. Een ouder gaf aan dat het zowel voor de kinderen als voor de ouders nuttig zou zijn om jaarlijks deel te nemen aan zo’n opfrissingles. 

Dit hebben we alvast in onze oren geknoopt. Jong CD&V Roosdaal wil zich dan ook in de toekomst verder engageren om kinderen te helpen hun eerste stappen te zetten in een proces om veilig te leren fietsen.