Provincie zoekt street art-kunstenaars voor Rock Werchter

donderdag, 12 maart, 2015

De provincie Vlaams-Brabant en Street Art Belgium lanceren een wedstrijd voor street art-kunstenaars. Jong Vlaams-Brabants street art-talent krijgt zo een kans om zijn kunnen te tonen op het internationale forum van het muziekfestival Rock Werchter.

Rock Werchter kent ook een luik beeldende kunst. North West Walls is een street art-project met Arne Quinze als curator. Hij maakt jaarlijks een selectie van internationale street art-kunstenaars die uitgenodigd worden om een bijdrage te leveren aan een containerinstallatie. De installatie blijft ook na het festival in het landschap aanwezig.

‘Om ons Vlaams-Brabants jong talent een kans te geven op internationale uitstraling, organiseren we in de marge van North West Walls een wedstrijd. Elke creatieveling die zich door het street art-project aangetrokken voelt, kan een portfolio opsturen. Ze maken dan kans om een workshoptraject met kunstenaars te doorlopen en, wie weet, worden de besten uitgekozen om hun kunstwerk te presenteren op Rock Werchter’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur en internationalisering.

Portfolio’s mogen tot 15 april opgestuurd worden naar hello@streetartbelgium.com