PROVINCIE INVESTEERT IN DUURZAAM WOON-SCHOOLVERKEER

maandag, 7 juli, 2014
PROVINCIE INVESTEERT IN DUURZAAM WOON-SCHOOLVERKEER

De provincie Vlaams-Brabant geeft aan 31 scholen uit 20 gemeenten in totaal 82.282,80 euro subsidies voor hun mobiliteitsproject. De scholen krijgen hulp van Dr.Mobi om de projecten verder uit te voeren. De provincie geeft advies op maat om de verkeersveiligheid aan de schoolpoort te verbeteren en om vaker te kiezen voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen

‘Dr. Mobi ondersteunt de initiatieven van de school met professionele materialen en subsidies. Zo kunnen scholen op grappige affiches, stickers en kleurrijke V-borden een eigen slogan neerpennen die daardoor sneller in het oog zal springen. De subsidies worden gebruikt om fietsvaardigheid van leerlingen te verbeteren. Door te investeren in extra fietsenstallingen of schoolfietsen stimuleren we kinderen om vaker te fietsen. We willen dat kinderen zoveel mogelijk ervaring op doen voor ze alleen de baan op gaan’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

In totaal werd voor 82.282,80 euro aan subsidies toegekend. De subsidies werden gegeven aan 31 scholen uit Begijnendijk, Bertem, Bever, Gooik, Haacht, Herent, Keerbergen, Leuven, Machelen, Opwijk, Pepingen, Roosdal, Rotselaar, Steenokkerzeel, Tervuren, Tienen, Vilvoorde, Wezembeek-Oppem, Zemst en Zoutleeuw.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/drmobi