PROEVEN VAN HOEVE- EN STREEKPRODUCTEN

vrijdag, 6 juni, 2014

De provincie Vlaams-Brabant brengt de nieuwe brochure ‘Hoeve proeven’ uit. Daarin staan adressen van boerderijen waar men een het hele jaar rond hoeve- en streekproducten kan proeven. Op 11 juni, tijdens de Bioweek, kan men alvast biologische aardbeien proeven in het PPK ‘Pamel’.  

Hoeve proeven, lekkers van de hoeve in Vlaams-Brabant

‘Iedereen kent wel onze tafeldruiven of ons witloof. Maar Vlaams-Brabant heeft zoveel meer te bieden aan lekkere hoeve- en streekproducten’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. ‘Nip van een topwijn uit het Hageland, pik een aardbeitje of framboosje mee en hou op de terugweg even halt bij een aardappelautomaat’.

De nieuwe brochure ‘Hoeve proeven. Lekkers van de hoeve in Vlaams-Brabant’ verzamelt adressen om de verborgen boerderijschatten uit Vlaams-Brabant te ontdekken. Bovendien nodigt de brochure de lezer uit om het Vlaams-Brabantse platteland te verkennen met tips voor een wandel- of fietstocht, bezoek aan een land- of tuinbouwbedrijf, een hoeveweekend, het proeven van hoeveproducten

‘De brochure richt zich tot mensen die hoeveproducten willen kopen bij een land- of tuinbouwer in hun buurt en toeristen die naar Vlaams-Brabant afzakken voor een ervaring. Ze moet mensen aanzetten om te proeven van de land- en tuinbouwbedrijven in onze provincie’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Meer info: de brochure is downloadbaar via www.vlaamsbrabant.be/hoeveproeven  

Bio werkt! Aardbeien proeven op 11 juni in Pamel

Tijdens de Bioweek organiseert het Provinciaal Proefcentrum voor Kleinfruit ‘Pamel’ een infoavond over de biologische teelt van aardbeien en kleinfruit. Tijdens deze avond wordt de proefveldwerking voorgesteld en worden verschillende aardbeirassen beoordeeld.

Programma:

18.00 uur: Visuele beoordeling van de aardbeirassen door Mieke Vandermersch

18.30 uur: Rondgang biologische proefvelden aardbeien en kleinfruit door Yves Hendrickx, Paul Jacobs en Paul Hendrickx

19.30 uur: Rassenklassement en smaakproef door Mieke Vandermersch

19.45 uur: Doorlopend demonstratie van metingen op de aardbeivruchten en plantsapanalyses door Ine Vervaeke en Paul Hendrickx

 

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/biowerkt