NIEUWE SPORTHAL VOOR PIVO EN ASSE

vrijdag, 17 oktober, 2014
NIEUWE SPORTHAL VOOR PIVO EN ASSE

De provincie Vlaams-Brabant gaat een nieuwe sporthal bouwen op de PIVO-site in Asse. Deze sporthal zal overdag gebruikt worden voor de lessen en trainingen van de politieschool en het opleidingscentrum van de brandweer en ’s avonds door de gemeente Asse.

De deputatie heeft het voorontwerp voor de bouw van een nieuwe sporthal in het PIVO in Asse goedgekeurd.

‘Om onze leerlingen van de politieschool en het opleidingscentrum van de brandweer zo optimaal mogelijk voor te bereiden op hun job is er nood aan een nieuwe locatie voor trainingen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor PIVO. ‘Daarom zijn we van plan om een nieuwe sporthal te bouwen op onze site in Asse. Deze zal overdag gebruikt worden door het PIVO. Maar er zijn besprekingen aan de gang met de gemeente Asse over gedeeld gebruik zodat de infrastructuur optimaal gebruikt zal worden’.

Het nieuwe complex zal compact en duurzaam gebouwd worden. Naast de sporthal is er ruimte voor kleedkamers en douches, berging en leslokalen.

De kosten worden geraamd op ca. 4 miljoen euro. De aanvang van de werken is voorzien voor maart-april 2015 en de ingebruikname in september 2016.